Полша и Швеция сътвориха, може би, най-качественият мач от началото на Евро 2017 за младежи в Полша. Двата отбора предложиха много динамичен и атакуващ футбол, а в крайна сметка срещата завърши при равенство 2:2, което бе фиксирано в последната минута на редовното време.

Подобно на първия мач със Словакия, поляците отново започнаха по-добре и откриха резултата в 6-та минута чрез Монета. Постепенно обаче шведите успяха да изнесат играта в по-предни позиции, което доведе до желания ефект.

Още до почивката играчите на "тре крунур" обърнаха нещата в своя полза след попадения на Страндберг и Ларсон. През втората част шведите се чувстваха далеч по-комфортно на терена и на два пъти можеха да стигнат и до трето попадение, но атакуващите футболисти не успяха да вкарат.

Така се стигна до последната минута на редовното време, когато домакините получиха право да изпълнят дузпа, от която Ковняцки изравни за крайното 2:2.

Развоят на събитията предвещава последният кръг да е много интересен, тъй като всички отбори имат шанс да се класират. Останалите два тима в група "А" на турнира са Англия и Словакия.

Снимка 299978

Източник: GettyImages