ФИФА обяви днес, че е спечелила делото в съда срещу Футболната асоциация на Тринидад и Тибаго (TTFA), след като двете структури се скараха заради въвеждане на комитет за нормализация в карибската страна.

В изявлението също така се казва, че бившите шефове на TTFA са действали незаконно, когато са обжалвали комисията в местен съд, а не в Спортен арбитражен съд (CAS) в Лозана, каквато е процедурата.

В писмото на ФИФА се казва още, че решението напълно признава установената структура за управление на футбола, която разчита на CAS като изключителния международно признат съд за разрешаване на спорове, свързани със спорта".

Комитетът за нормализация беше създаден през март тази година, след като Бордът на TТFA се забърка в поредица от скандали, а накрая отказа да проведе и избори за ново ръководство.

След като не успя да наложи ново управление, ФИФА беше принудена да спре от участие всички местни отбори- национални и клубни, докато не влезе в управление Комитетът за нормализация и той да насрочи дата за нови избори. TTFA имаше две дати, в които да приеме предложението на ФИФА, но умишлено или не, не реагира.