В продължение на 4 дни на терените на гимназия "П.К Яворов" с изкуствено тревно покритие и в с. Самуилово с естествено тревно покритие ще премерят сили отборите на Беласица (Петрич), Мечетата (Петрич), Спортвилаж (Сандански), Пирин (Благоевград) и Възраждане 2020 (София).

Всички отбори ще бъдат с футболисти набор 2009 и 2010 година.

Пандемията от коронавируса попречи в турнира да вземат участие отбори от Северна Македония и Гърция, които изявиха желание за това.

Амбициите на общинското ръководство на град Петрич и лично на кмета Димитър Бръчков са турнирът да стане ежегоден и международен.

Всички срещи ще бъдат ръководени от арбитри от петричката съдийска колегия. На отборите, заели първите три места, ще бъдат връчени купи и съответно златни, сребърни и бронзови медали.

5 млн. лв. годишно за спортуването на деца, учащи и студенти

5 млн. лв. годишно за спортуването на деца, учащи и студенти

Министър Кралев: Изпълнихме още едно от обещанията си

Заелите 4 и 5 място ще получат плакети за участие. Ще има и индивидуални награди за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-полезен играч и голмайстор на отбора.

Очакват се гости, сред които първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов и председателят на ЗС на БФС Валентин Чекъров.

Турнирът е включен в календара на БФС за 2021 година и цялата организация е дело на община Петрич.

Футболният турнир Петрич Къп ще стартира в четвъртък от 10 часа на терена в гимназията със срещата между отборите на Пирин (Благоевград) и Възраждане 2020 (София), набор 2010 година.

Веднага след това на терена ще излязат Пирин (Благоевград) и Беласица (Петрич), набор 2010.

Мечетата (Петрич) - Спортвилаж (Сандански), набор 2010, ще играят след тях и Пирин (Благоевград) - Възраждане 2020 при набор 2009.