Александър Георгиев отрази 35 шайби, но това се оказа недостатъчно за неговия Ню Йорк Рейнджърс, който загуби от Филаделфия Флайърс с 2:5.

Влади Зографски с 38-о място в Лахти

Влади Зографски с 38-о място в Лахти

Направи скок от 114 метра

Клод Жиру вкара два гола на родения в Русе вратар. Флайърс изпревариха с една точка Питсбърг на второто място в Столичната дивизия, а Рейнджърс останаха на две точки от последната "уайлдкард" на Изток. Шон Кутюрие, Джеймс ван Риймсдайк и Кевин Хейс също се разписаха за Филаделфия, а Харт спаси 26 удара.

Георгиев за втори си пореден мач беше титуляр за Рейнджърс, след като руският вратар Игор Шестьоркин претърпя пътен инцидент преди пет дни и пукна ребро. Йеспер Фаст и Брет Хаудън пък вкараха головете на нюйоркчаните, които влязоха в мача с девет поредни победи като гости и девет в последните им десет мача общо.

Устремът на Рейнджърс към плейофите беше спрян и от контузията на Крис Крайдър. Той получи фрактура в стъпалото в първата третина, когато блокира удар на Филип Майърс и най-вероятно ще отсъства няколко седмици от игра. Преди пет дни Крайдър подписа нов 7-годишен договор с Рейнджърс за 45 милиона долара.