Нефтохимик се връща в окръжните групи. Изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров освободи всички футболисти с действащи договори, като им даде възможност да търсят други варианти за професионална реализация.

Той заяви, че до няколко дни "шейховете" ще изпратят официално писмо до БФС с отказ от участие във Втора лига, в която трябваше да участват след изпадането си миналия сезон.

"Въпреки огромното ни желание да останем в професионалния футбол, липсата на средства не ни го позволява. Ние не можем да съберем отбор и да ангажираме футболисти при положение, че нямаме гаранция, че ще можем да обезпечим задълженията, които поемаме".

Етър привлича Яни Пехливанов от Нефтохимик

Етър продължава с трансферите

"Болярите" взимат Яни Пехливанов

"Изключително сме благодарни и радостни, че Комисията по спорт застана зад нас и се обяви единодушно, че Нефтохимик трябва да го има. Радваме се, че и г-н Бошнаков не се отказва от клуба и има намерения и в бъдеще да му помага".

"Въпреки всичко това бюджетът на един футболен клуб трябва да бъде предварително гарантиран и доброто желание на всички хора, които се обединиха около каузата "Нефтохимик" не стига", каза Николай Тодоров.