Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски даде пресконференция след класирането на "лъвовете" на ЕвроБаскет 2022. Както е известно, националите постигнаха успех над Латвия с 66:65 в събота и по този начин за първи път от 10 години насам си спечелиха място сред елита на европейския баскебол. Ето какво каза Барчовски пред медиите:

"Аз съм много доволен след този мач с Латвия. Не си спомням толкова да съм бил щастлив от някоя среща. Винаги съм ходил в националния отбор с удоволствие, този път обаче беше по-голямо, защото в този състав имах възможност да работя със страшно трудолюбиви и всеотдайни хора без претенции, които се подчиняват на треньора. Работата на един треньор тогава става лесна.

Реал (Мадрид) картотекира Константин Костадинов за Евролигата

Реал (Мадрид) картотекира Константин Костадинов за Евролигата

Българският талант може да запише участие за "белите" в най-добрия клубен турнир в Европа

Бил съм в други отбори с трудни характери и тогава ролята на треньора не може да се види. Тук това се случи и заради това и Господ ни помогна, но имахме и шанс разбира се.

Отбелязвам, че този път имаше голям негатизивъм и много обиди. Обиди от анонимници, обиди от хора, които не могат да застанат с лицето си и да ми кажат в очите това и това. Имаше някакви безпочвени критики в нашата общественост. Само успехът може да затвори устите на хората.

Аз мисля, че трябва да направим всичко възможно това лято да направим подготовка и да изиграем няколко контролни срещи. Трябва да видим някои момчета в по-спокойна атмосфера".

Дий Бост: Остарявам и ставам все по-мързелив

Дий Бост: Остарявам и ставам все по-мързелив

"Целта е да печелим мачове на европейското"