Старши-треньорът на баскетболния Берое Любомир Минчев смята, че трябва да има повече мачове в НБЛ и отборите да играят всеки срещу всеки четири пъти. Наставникът бе част от любопитен разговор в проекта на Българско баскетболно общество Баскетбол ТВ и "Двоен дрибъл".

"Имаше голяма неяснота, паника, и напрежението се засилваше. Не зависеше от нашите желания дали да продължи шампионатът. Ако искахме, можеше да се намери вариант да се продължи. Мнението и мое, и на клуба, бе, че трябва да се довърши шампионатът. Това бе най-честният вариант да се определи шампион, класиране. Цяло лято баскетболът няма календар, който да утежнява ситуацията, имаше възможност да се завърши. След първия месец от карантината се затегнаха мерките, а нямаше толкова много заразени. Но мерките се затегнаха. Когато един играч стои затворен 2 месеца, е изключително тежко. Това щеше да форсира играчите след това, което можеше да доведе до контузии. Заради този къс период на подготовка и мнението ми се промени.

Не е правилно да обявиш шампион без плейофи. Има доводи и за едната, и за другата страна. Най-правилно беше ние да можем да си довършим шампионата. Можехме да завършим до края на юни. Но играчите не им се позволи да тренират. Аз поддържах връзки с треньора на Байерн Оливер Костич, със Светислав Пешич в Испания, там имаха право да тренират индивидуално в залата, и във фитнеса. Но това при нас не бе разрешено. Ако беше, спокойно можехме да се подготвим за 3 седмици и до края на юни да си завършим шампионата, и нямаше да има утежняване на договорите.

По-добре ще е да се започне по-рано. Вторият въпрос е броят на мачовете - въпрос, който задавам отдавна. Дори в лиги с по 10 отбора, пак имат по 4 завъртания. Трябва да се увеличи броят на мачовете. Четири завъртания може да има и без да се увеличават месеците", сподели Минчев.

Людмил Хаджисотиров: Ние сме единствената държава, която е приела да се зачете някакво класиране от миналата година

Людмил Хаджисотиров: Ние сме единствената държава, която е приела да се зачете някакво класиране от миналата година

Настаникът на Рилски спортист участва в проекта на Българско баскетболно общество Баскетбол ТВ и "Двоен дрибъл"