Старши-треньорът на баскетболният Левски Лукойл Константин Папазов сподели, че ЦСКА е изпуснал момента да се завърне в баскетболния елит на България. Ето какво сподели пред ежедневника "Мач Телеграф" нашумелият през лятото член на Надзорния съвет на футболния Левски:

"След това, което се случи с Академик (София), ЦСКА можеше да допълни елитната група на мъжкото баскетболно първенство и то отново да бъде с 10 отбора. "Червените" обаче не го направиха.

Адмирации към това, което правят Александър Чакмаков и Робърт Гергов в клуба. Българският баскетбол има нужда от дерби между Левски и ЦСКА, а и такова не е имало от януари 2011 година. Тъжно е обаче това, което се случва с баскетбола в София. Вярвам, че Академик е отбор, който ще привлече спонсори", сподели амбициозният на ставник.

"Само можем да бъдем благодарни за това, което тази компания (Лукойл) направи и продължава да прави за българския баскетбол. Силно се надявам, че оттеглянето на г-н Златев няма да се отрази на Левски", завърши разтревоженият баскетболен специалист.

Закриват баскетболния Академик (Сф)

Закриват баскетболния Академик (Сф)

Всички играчи са свободни да си търсят нови отбори