Коронавирусът нанесе нов удар по българския спорт. Този път жертва на невидимия враг стана цялата НБЛ. От ръководството на Лигата заедно с това на федерацията взеха решение предстоящият кръг от първенството да бъде отменен. Причината - положителна проба за COVID-19 в един от националните ни баскетболисти, пише "Тема Спорт".

Оказа се, че капитанът на трикольорите Чавдар Костов е дал позитивен тест след краткия лагер, който лъвовете проведоха в Правец и Ботевград. Гардът е имал леки симптоми, което го е накарало да провери състоянието си. За съжаление, резултатът е бил положителен.

БФБаскетбол прие актуализация на правилата за провеждане на срещи

БФБаскетбол прие актуализация на правилата за провеждане на срещи

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика"

В резултат на това всички играчи, които са били в контакт с 32-годишния лидер на Левски Лукойл, също ще бъдат поставени под карантина. Това означава съотборниците му по време на лагера на националите, както и селекционерът Росен Барчовски и хората от щаба на специалиста също.

Предвид наличието на национали от почти всички клубове от НБЛ, това прави провеждането на предстоящия кръг доста спорно. Отделно от това целият тим на Балкан, който бе съперник на трикольорите в контролата, изиграна в сряда вечер, също ще трябва да преустанови тренировъчен процес и да почива в рамките на 10 дни.

Така четвъртият кръг от НБЛ ще бъде преместен за по-късна дата. Мачовете от него трябваше да се играят в понеделник, 2 ноември, но сега ще се наложи да бъдат отложени с поне две седмици. Очаква се това да се случи и със следващия кръг, предвиден за 7-9 ноември.

Нова глоба за Тити Папазов

Нова глоба за Тити Папазов

Този път тя му е наложена заради техническо нарушение в баскетбола

Остава отворен въпросът какво ще се случи с националния отбор и как точно ще протече подготовката на трикольорите за европейските квалификации в Сараево. Мъжкият ни тим ще срещне Босна и Херцеговина на 27 ноември, а два дни по-късно играе с Гърция. Предвид обстановката и липсата на тренировъчен процес на лъвовете през следващите 10 дни, то ситуацията около тима на Росен Барчовски става доста комплицирана.