Капитанът на Левски - Асен Великов също взе участие в извънредната пресконференция, ден след като "сините" бяха извадени по служебен път от полуфиналите в плейофите на НБЛ заради липса на разрешително за участие на неговия съотборник Йордан Минчев.

"Аз съм тук от името на отбора, за да изразя нашето разочарование, нашето усещане от създалата се ситуация. Разбрахме снощи в залата, отивайки на тренировка. Настроението ни беше много положително след последния изигран мач. По някакъв начин променихме доста играта си, но след това, което ни съобщиха, се почувствахме много ограбени и ще обясня защо. Това е ситуация, която се е създала между клуб и федерация. Това с картотеките и 10-те дни се случва през месец март.

Сега вече се намираме в края на май, в който всеки състезател чака този момент да се бори за титлата на България. Взима се едно решение, което лично за нас като състезатели не намиране логика и смисъл. Факт е, че има пропуски от нашия клуб, но защо този пропуск се оповестява сега, когато Данчо Минчев е играл три мача? Регламентът е следният - ако нарушението е било установено след първия мач, ние щяхме да бъдем глобени с две служебни загуби, което щеше да ни остави шансове да се борим за финал.

Нашият клуб щеше да си понесе последствията, макар че все още не е ясно как се е стигнало до тази грешка.

Хората, които гледат баскетбол, смятат, че тези три срещи бяха много интересни и може би за първи път нямаше скандали и всичко се решаваше на терена. В един момент, в който залите започват да се пълнят и хората остават доволни от продукцията, се взима едно решение, което е непонятно".

Тити Папазов: Аз съм на средна възраст, наивен и смятам, че има Дядо Коледа

Тити Папазов: Аз съм на средна възраст, наивен и смятам, че има Дядо Коледа

"Изключително арогантна постъпка на хората от федерацията се превръща в катализатор за промяна"