Отборът на Бостън Селтикс победи Далас Маверикс със 106:99 (30:31 20:20 35:19 21:29) в мач от финалната серия в НБА. С успеха "келтите" вече водят с 3:0 и са само на един успех от големия триумф.

През първата четвърт Далас натрупа преднина от 13 точки, но до края тя бе стопена само до една, като същата разлика в се запази и на полувремето. В третата четвърт Бостън направи пробив и я завърши с преднина от точки 15, а в заключителната четвърт дори дръпнаха с над 20 точки в даден момент. След това домакините на срещата от Маверикс опитаха да наваксат и съкратиха изоставането си до 7 пункта, но силите не им стигнаха за нещо повече.

Това означава, че почти сигурно Бостън ще се поздрави с титлата в НБА този сезон, тъй като в историята на асоциацията никой отбор не е успял да навакса изоставане от 0:3 в плейофите.

Най-резултатен в мача бе Кайри Ървинг от Далас, който отбеляза 35 точки. Лидерът на Маверикс - Лука Дончич, донесе на отбора си 27 точки, докато най-резултатен за Бостън беше Джейсън Тейтъм с 31 точки, а Джейлън Браун добави 30 точки.

Няколко отбора от НБА са опция за Везенков, не се изключва и завръщане в Олимпиакос

Няколко отбора от НБА са опция за Везенков, не се изключва и завръщане в Олимпиакос

Ето какви са вариантите пред звездата ни