Двама души откриха стрелба по време на шампионския парад на Торонто Раптърс и раниха четирима души. Местните медии, съобщават, че е имало около 2 милиона души, които са дошли да празнуват първата титла от НБА в историята на клуба. 

Снимка 429607

Източник: GettyImages

Четиримата души са простреляни на по-малко от една пресечка разстояние от мястото, където сред гостите бе премиерът на страната Джъстин ТрюдоПо време на речта на един от собствениците на клуба водещият на проявата прекъсна изказването, за да съобщи, че организаторите се справят с извънредна ситуация и да призове към спокойствие. Премиерът Джъстин Трюдо, кметът на Торонто Джон Тори, звездата Кауай Ленард и други играчи останаха на по местата си на сцената. 

Засега полицията работи по версията, че се касае за конфликт между притежателите на огнестрелните оръжия. Добрата новина е, че състоянието на пострадалите не е толкова сериозно и няма опасност за живота им.

Изстрелите предизвикаха паника у присъстващите на шампионския парад на Раптърс и много от тях се разбягаха в различни посоки. Причиненият хаос обаче не е довел до нови пострадали, макар че е имало хора с охлузни рани.

Торонто Раптърс отнесе титлата на НБА в Канада

Торонто Раптърс отнесе титлата на НБА в Канада

"Динозаврите" спечелиха като гости шестия финал срещу Голдън Стейт Уориърс със 114-110