Ясен Петров официално бе представен като новият национален селекционер на България. Специалистът говори на специална пресконференция на базата в "Бояна". Пловдивският Джанини изрази надежди, че ще успее да запали искрицата в държавния тим и той ще започне да постига по-достойни резултати.

Селекционерът обяви, че заради държавния тим е пренебрегнал финансово изгодна оферта от китайски клуб.

Костадинов: Аз предложих Ясен Петров, задачата му е да обнови националния отбор

Костадинов: Аз предложих Ясен Петров, задачата му е да обнови националния отбор

"Водещото не са парите, а резултатите"

Официалният дебют на Петров начело на "лъвовете" ще бъде на 25 март, когато приемаме Швейцария в първи двубой от световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар.

Ето какво каза новият ни национален селекционер:

"Осъзнавам с какво се захващам. Никога не съм бил далече от българския футбол. В Китай гледах едновременно мачове от тамошното първенство и от българското. През последната година наблюдавах много български футбол, гледал съм и мачове на националния отбор. Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емо Костадинов, въобще не се замислих. Не става въпрос за пари. За мен е чест!

Снимка 514032

Източник: LAP.bg

Ако е възможно, трябва да върнем някоя искрица. Имиджът спадна през последните години, той вълнува както мен, така и всички привърженици. Това е колективен спорт, в който, ако ние дадем някоя искрица, ще зарадваме българския народ. Ще се опитам с моя екип да върна усмивките на хората. Екипът ми е ясен - Георги Шейтанов, Коце Видолов и Алекс Георгиев. Младо момче. Ще дадем всичко възможно. Ще ми трябва малко време, за да влезна надолу в структурата. Проведох позитивен разговор с Александър Димитров. Футболът е колективна игра, трябва да имаме добра атмосфера и да я пренесем към футболистите. Искам те да имат самочувствие, а не страх.

Ясен Петров: Надявам се да запаля искрата в националния отбор

Ясен Петров: Надявам се да запаля искрата в националния отбор

Пловдивския Джанини оптимист за "лъвовете"

Много ми се иска да не подценяваме и надценяваме нашите играчи. С тях трябва да постигаме успехи. Трябва да вярваме. Бъдете сигурни, че няма да играем като Барселона, ще играем за резултат. Ще се опитаме, тактически да сме подготвени. Ще се опитаме да вземем максимума като резултат. Дайте ми малко време. Трябва да пътувам и наблюдавам футболисти. Ще говорим с треньорите на почти всички отбори. Ще ги гледаме как се готвят. Моля ви за малко спокойствие, нека имаме повече време за работа. Нямам обаждане от мениджъри до този момент. А и да имам...най-важното е хората, които повикам да бъдат във форма.

Снимка 514029

Източник: LAP.bg

Ако не вярвах, нямаше да съм тук. Щях да тръгна в доста различна посока. В колективните спортове всичко е възможно. Имам си свои любимци в българския футбол, но не искам да ги споделям. Нека не влизаме в интриги. Всеки, който играе добре за България, ще ми бъде любимец".

Ясен Петров - от азиатска хармония към българска какафония

Ясен Петров - от азиатска хармония към българска какафония

Поредният национален селекционер...