Президентът на Славия Венци Стефанов, който за пореден път заяви, че е против налагането на чужденци в националния отбор, каза че Ибрахима Гай няма място в „А" тима. „С какво е по-добър от някои наши централни защитници? Разбирам да е с класи над българите, а той не е.

Пламен Марков обаче добре знае какви ги върши. Щом го вика, след това ще си носи последствията", каза Стефанов, според когото в момента в „А" група няма чужденец, заслужаващ да играе за България.

Босът на „белите" добави, че е по-добре селекционерите ни по-рядко да правят грешките, като изпращат повиквателни на чужденци. „При някои от тях дори не се наблюдава нужното желание. Но това е нормално, тъй като те нямат българско сърце. Трябва да се обръща повече внимание на родните футболисти. Вижда се, че повечето от тях са титуляри в чуждестранните си клубове.

Асен Караславов е неизменна част от състава на германския Гройтер Фюрт. Защо да не играе той например или пък някой друг българин вместо Гай? Да не говорим за Вагнер и Томашич, за които многократно съм казал, че нямат място в националния отбор. Единственият чужденец, който малко ми харесва, е Зоран Янкович. Той е опитен футболист, край когото младите израстват", каза още Стефанов.