Доскорошният селекционер на младежкия национален отбор Александър Станков е учуден, че в „А" тима се дава шанс на все повече чужденци. „Това ни се изгради като навик. Не знам защо отделяме все повече внимание на чужденците. Сега и Гай е гласен за националния отбор. По принцип го харесвам, работили сме заедно в ЦСКА. Препоръчвам му обаче първо да научи химна.

Иначе на неговата позиция има много родни футболисти, но Пламен Марков най-добре знае защо е избрал именно него. В нормалните европейски страни много рядко се дава шанс за изява на чужденци в националния отбор. Те трябва да са с класи над местните играчи, за да им се гласува доверие. Ако аз съм селекционер, не бих залагал на чужденци.

Може би защото съм водил младежите и знам какво поколение имаме. Те са уникални! Горят от желание да играят в „А" тима. Само ще ви кажа, че преди всяка тренировка, преди всеки мач моите футболисти се надъхваха с клипчета на подбрани моменти от САЩ'94. Всеки от тях имаше в GSМ-а си кадри, които те карат да настръхваш. Ивелин Попов, Ники Димитров, Домовчийски, Пламен Николов, Ники Михайлов, а и много от другите имат място в „А" тима.

Много скоро няма да се учудя, ако и Иво Иванов от Локо (Сф) попадне в сметките на Пламен Марков. Още много играчи на младежкия тим чукат на вратата на мъжкия. Крайно време е да започнем да налагаме нашенското. Чудно ми е защо толкова дълго бе налаган Зоран Янкович? Той с нищо не превъзхожда голяма част от родните нападатели. Напоследък спряха да го викат в националния отбор, но аз очаквах доста по-рано това да се случи", каза Станков.

Младият наставник добави, че в близките дни се очаква да стане ясно бъдещето му. „Не искам да работя в България, а и засега нямам оферти от наши клубове, които да ме блазнят. Желанието ми е да продължа развитието си в чужбина, откъдето имам няколко предложения", добави Станков.

Бившият селекционер на младежите каза още, че голяма част от националите продължават да контактуват с него. „Иван Бандаловски и Ивелин Попов ми звънят много често. Всички са като мои момчета. Бандаловски си търси усилено отбор в чужбина и му пожелавам много скоро да си намери такъв, за да заиграе. Той е жаден за футбол", завърши Станков.