Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров коментира жребий за квалификациите за Евро 2025. Отборът ни се паднаха в една група със сегашния шампион Германия, Полша, Израел, Косово и Естония.

"Ще се подготвим добре, дано този път и съдиите да са по-обективни. Бяхме поставени в четвърта урна преди жребия, което автоматично означаваше, че ще се срещнем със силни отбори. Безспорно Германия е големият фаворит - те са настоящите шампиони и не излизат от голямата четворка в последните няколко издания на европейското. За нас ще е огромно предизвикателство, но и хубава възможност да премерим сили с толкова качествен съперник. С Полша наскоро бяхме в една група и направихме страхотни мачове, но сега времената и поколенията са различни. Ще разчитаме на футболисти, родени през 2002, 2003, 2004 г., които за съжаление нямат никакъв международен опит и не са участвали в Елитен кръг или на финали на европейско първенство. Ще продължим нашата политика да изграждаме играчи за първия отбор на България - по-добре да бъркат при нас, но след това да са готови за мъжкия футбол.

Изпитвам голям респект и към останалите отбори в групата, футболът навсякъде се развива с бързи темпове и няма лесни съперници. Косово например разполага със страхотно поколение в младежкия отбор. При всички положения ние ще се стремим да излезем с чест от квалификациите", каза Димитров.