Красимир Балъков не остана дълго начело на националния ни отбор по футбол. Легендарният играч от 90-те години на миналия век бе обявен за селекционер от Борислав Михайлов на 14 май. Дебютира на 7 юни при загубата с 1:2 от Чехия в Прага, а на 18 октомври подаде оставка. Под негово ръководство България записа две срамни домакински поражения - от Косово (2:3) и Англия (0:6). А заслужено "лъвовете" са на последно място в група "А" на квалификациите за ЕВРО 2020.

Специалистът напусна Етър и замени на поста бившия си съотборник Петър Хубчев.

Бала завари един от най-слабите ни отбори за последните 30 години. Опита се да внесе промяна в играта му, но идеите за бърз и комбинативен футбол не сполучиха. Ходът с новите имена в състава не беше докрай оправдан. Лоша шега му изигра и кризата с контузии на ключови състезатели. Все пак широк отзвук у нас добиха повиквателните на Георги Сърмов, Галин Иванов, Марселиньо и други.

България на Хубчев не играеше красив футбол, но записа няколко маркови победи, които дори ни дават шанс за класиране на Европейското първенство през 2020 година. Напролет започнатото в турнира Лига на нациите може да ни прати на голям форум за пръв път от 16 години. Настоящият треньор на Левски приключи с четири поредни равенства 1:1 - с Кипър, Словения, Черна гора и Косово.

"Благодаря на човека, който се съгласи да поеме националния отбор, толкова скоро до мачовете с Чехия и Косово. Това означава много за мен, че се съгласи. Надявам се да има късмет и да успее да класира отбора. Това е Красимир Балъков. С 20 номер беше в идеалния отбор на света. 2020 е Европейското първенство, надявам се да класира отбора", заяви Михайлов при представянето на Бала.

Уви, Красимир Балъков оваканти поста след редица неприемливи резултати, превръщайки го в поредното голямо име, което не се справи начело на България.

Всички мачове на Балъков като старши треньор на "лъвовете":

07.06 Чехия - България 2:1

10.06 България - Косово 2:3

07.09 Англия - България 4:0

10.09 Ирландия - България 3:1 (контрола)

11.10 Черна гора - България 0:0

14.10 България - Англия 0:6

Общо: Нито една победа, едно равенство, пет загуби при голова разлика 4:18.

Красимир Балъков подаде оставка!

Красимир Балъков подаде оставка!

Новият национален селекционер ще бъде предложен от Йордан Лечков