Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов вече е провел разговор с новия селекционер Ясен Петров. Попето загатна пред БНТ за свое завръщане, но подчерта, че в момента се възстановява. 

"Чухме се с г-н Петров, проведохме доста конструктивен разговор, но аз съм в процес на възстановяване след операция. Нека мине подготовката, да започна да играя и ще видим какво ще стане. Само с подмладяване няма да се получи.

Необходимо е да се направи сплав между млади и опитни, за да мислим за успехи. За да те викнат в националния отбор, първо трябва да си лидер в клубния си тим. Нямаме играчи във водещите първенства на Европа, но може да направим равностоен състав на другите отбори в групата. Трябва да се постави и като цел да се спечелят определен брой точки", смята Попов.

Атанас Фурнаджиев: Търсихме треньор, който да подмлади националния отбор, да му даде искрица

Атанас Фурнаджиев: Търсихме треньор, който да подмлади националния отбор, да му даде искрица

"Никой не се бърка в определянето на състава - няма такова нещо и не е имало!"

Ивелин Попов разкри, че Тодор Неделев е неговият фаворит за Футболист на годината у нас.

"За съжаление той е контузен. Но е страхотен футболист и човек. Пожелавам му да се възстанови напълно и да стане футболист на годината. Добро ниво през годината държаха Антон Недялков, Димитър Илиев и Валентин Антов, които са основни претенденти за приза", добави Ивелин Попов.