Появата на защитника Ивайло Марков в стартовия състав на България срещу Унгария предизвика доста въпросителни.

Изявите му във втора дивизия на Полша са пълна енигма дори и за запалени футболни фенове, но явно обаче за селекционера Младен Кръстаич те са познати и той е бил впечатлен от тях, за да му гласува доверие.

Кръстаич след загубата: Това са най-добрите български футболисти

Кръстаич след загубата: Това са най-добрите български футболисти

"Искам да изградим отбор за бъдещето"

Статистиката показва, че Марков има 4 официални мача за 4 месеца в Полша. Само в един от тях, бранителят е останал на терена през пълните 90 минути.

Преди да поеме към чужбина, където първо бе в Израел, а след това в Полша, защитникът защитаваше цветовете на Царско село.

След като отборът се разформирова, бранителят имаше оферта от Левски, но я отклонява заради нестабилното финансово положение на клуба.

"Имаше някакви разговори да, но точно тогава клубът беше в най-кризисния си период и всичко бе много нестабилно. Така или иначе за мен беше етап, в който бях решил така или иначе да продължа кариерата си в чужбина, и не се получиха нещата с Левски. Както казах, не съжалявам за нищо. В момента гледам напред и за мен най-важното нещо е да се развивам като футболист и да вдигам нивото си всеки следващ ден", каза преди време Марков.