Националният селекционер на България Младен Кръстаич бе потърсен за интервю от Сръбския футболен съюз след жребия за квалфикациите за Евро 2024 във Франкфурт.

"Лъвовете" попадна в група "G" в квалификациите за Европейското първенство с тимовете на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

"Радвам се, че чрез футбола ще се върна в Сърбия. Групата е много атрактивна. Унгария е водач, играе хубав футбол, но за мен Сърбия е фаворит номер едно. Черна гора е винаги неудобен съперник. Литва може да обърка сметките- Ние формираме млад и амбициозен отбор в България и вярвам, че момчетата ще дадат своя максимум. Но наистина не е реално да говорим толкова напред във времето. Мачовете са чак през март догодина", заяви Кръстаич.

"Сами знаете къде се намира България в последното десетилетие, но ние правим отбор, който ще играе в следващите десет години. И пак казвам, Сърбия е фаворит номер едно, а всички останали ще се борим. Никой не иска да му се падне Сърбя в група, защото играе добър футбол. 80 процента от сегашния състав бе формиран при мен, когато започнахме подмладяване. Този начин на работа налагам и в България, където смених 10 старите играчи. Вкарахме свежа кръв, нещо, което продължи и Пикси в Сърбия. Колкото е хубаво, толкова е и лошо, че познавал сръбските национали. Зная какво е класата им. По-лесно е да ги разучим така в бъдеще", сподели още Кръстаич.

Суперкомпютър отписа България! "Лъвовете" с мижав шанс за класиране на Евро 2024

Суперкомпютър отписа България! "Лъвовете" с мижав шанс за класиране на Евро 2024

Според "We Global Football" "лъвовете" имат едва 3.48% шанс да участват на финалите