Националният селекционер Младен Кръстаич даде официалната си пресконференция преди утрешния първи мач за България от квалификациите за Евро 2024. "Лъвовете" приемат Черна гора в Разград, а сръбският ни наставник изрази надежди, че "трикольорите" ще стартират с победа битката за финалите в Германия.

"След четири мача, които изиграхме, и четири месеца пауза, стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този период, започнахме да изграждаме отбор с няколко опитни играчи и доста млади, поставихме основите на един добър отбор. След двата приятелски мача идват мачове с точки. Групата е тежка, трябва да бъдем внимателни. Сърбия е големият фаворит, Унгария се представя силно, Черна гора е традиционно добър отбор, няма да бъде лесно. Нашата цел е да продължим работата, която свършихме, да покажем максимална концентрация, ще изисквам от играчите да покажат максимално своите възможности.

Любопитна традиция: България никога не губи, когато дебютира с нов екип

Любопитна традиция: България никога не губи, когато дебютира с нов екип

"Лъвовете" вече са обличани в италианска марка

Не съм човек, който обича да крие нещата. След тренировката днес тогава ще обявя състава. Имате своите източници на информация как да стигнете до състава, аз имам от три-четири дни идея в главата си. В състава може да има както познати, така и не познати имена. Важното е те да покажат най-доброто срещу Черна гора. Очаквам тежък мач. Съперникът е равнопоставен на нас, но имаме играчите с качества, с които да им се противопоставим.

Играем мач за мач. Сигурно е само, че човек ще умре. Трябва да сме концентрирани във всеки мач. Ако зависи от мен, ще играем грозно във всеки мач, но и да печелим. За играчите, които идват и не идват, спокойно, това е моя работа. Къде бяхме в миналите квалификации? Колко българи играят в българските клубове? Когато дойдох, казах, че ще направя отбор за европейски стандарти - физически, динамика на срещите. Вече четири мача имаме зад нас, футболът е дългосрочен процес, не може след един мач да кажем, че отиваме на СП или ЕП, ако зависи от мен ще участваме 100 години. Играчите трябва да не идват тук като туристи, да идват с патриотизъм, чувал съм, че така е било в миналото. Можем да върнем доверието на феновете е треньорският щаб да работи и играчите да дават всичко от себе си. Във всички балкански държави се пита защо този е викнат, защо онзи. Никой не ми оказва натиск, аз сам си оказвам натиск", каза Кръстаич пред репортерите.

България на Кръстаич отново ще играе 3-4-1-2

България на Кръстаич отново ще играе 3-4-1-2

Очаква се да заложи на дебютант