Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира двете евроквалификации срещу Черна гора и Унгария, които България загуби.

"След серията добри приятелски мачове, които изиграхме, мислех, че можем да победим Черна гора. За съжаление не се получи. За Унгария знаех, че са силен тим и ще ни бъде трудно в Будапеща. Личеше си напрежението сред момчетата, то им дойде повече. Въпреки това обаче аз съм категоричен - в този отбор има бъдеще. Мисля, че ще изградим силен състав. Само дано националите играят по-често в клубовете си.

Нека да мислим за настоящето и бъдещето. Нека не се връщаме назад във времето, когато бяхме световна сила. Това връщане назад ни пречи, не ни помага.

Ситуацията в България е зле. Без силна държава буксуват много сфери от живота, буксува и спортът. Я вижте каква е картината в Унгария - там инвестициите на държавата и конкретно на премиера Виктор Орбан дават резултати. Унгария не беше играла на голям форум от далечната 1986 година, но ето че се класира на европейските финали през 2016 и през 2020 година.

Тъй нареченият екип от бивши играчи прекали. Преди всеки мач атакуват футболистите, отбора и футболния съюз. Малко да се осъзнаят и да слязат на земята. Те само вредят, а не помагат на националния отбор. Но в България това е нормално - всеки, който е отстрани, само оплюва и хули. Ние не управляваме процесите в клубовете, за да носи отговорност като цяло.

Само ще спомена един факт - преди време тв правата бяха по 600 000 долара за всички клубове, а днес са десетократно завишени - 6 милиона долара общо на сезон. Отделно беше въведена системата ВАР, която помага много за спорните моменти и струва също немалко пари.

Бербатов и компания не са работили във футбола, нямат и ден административен стаж. И в същото време имат претенции да ръководят, което е нелепо. Хората обаче отдавна избраха кой да е президент на Футболната ни централа. Напълно легитимно посочиха своя избор - Борислав Михайлов. Нещо много активен става Бербатов след загубите на България. Много е въодушевен. Искам да го попитам той кого подкрепяше в мачовете ни срещу Черна гора и Унгария?", каза Костадинов пред "Блиц".

Бербатов поиска оставките на цялото ръководство на БФС

Бербатов поиска оставките на цялото ръководство на БФС

След срамните загуби на националния ни отбор