Георги Миланов отново е част от националния отбор, след като Георги Дерменджиев го повика за предстоящата контрола с Беларус на 26 февруари.

Миланов даде интервю за "Блиц", разкривайки, че клубът му е можел да го спре, тъй ка то датата е неофициална в календара на УЕФА.

21 от 23-ма национали за приятелския мач с Беларус - от Първа и Втора лига

21 от 23-ма национали за приятелския мач с Беларус - от Първа и Втора лига

Съставът се събира на подготвителен лагер в понеделник

Жоро, завръщаш се в националния отбор, навярно си поласкан от поканата на селекционера Георги Дерменджиев?

- Всеки футболист е щастлив, когато е част от националния отбор, и иска да помогне, раздавайки се на максимума на възможностите си. С голямо желание ще отида на лагера, ще се запозная с треньора Георги Дерменджиев, досега не съм работил с него. Контролата с Беларус е идеална възможност за момчетата, които не са получавали голям шанс, да покажат какво умеят.

Повиквателната ти дойде навръх рождения ти ден. Приемаш ли я като подарък?

- Да, така е наистина, но мисля, че съм я заслужил. Всеки футболист мечтае и се стреми да помага на националния отбор. Всички сме пределно мотивирани, особено преди важните мачове, които ни предстоят. За мен е много важно да бъда на предстоящия лагер и заради това имах разговори с треньора на Фехервар и спортния директор. Помолих ги да ме пуснат в националния отбор. Те не са длъжни, тъй като датата за контролата с Беларус (26 февруари) е неофициална в календара на УЕФА. Лагерът е неофициален, но аз много държа да присъствам и да бъда с отбора. Първенството в Унгария е в разгара си, а ние имаме по два мача на седмица. Програмата ни е много натоварена, но успях да ги убедя, че е важно за мен да бъда в националния отбор. Благодарен съм, че ме разбраха и ме пуснаха. Ще имам възможността да се запозная с методиката на треньора. Ще се стремя да помогна, още повече, че предстои ключовата битка с Унгария.

Ще помагаш и в разузнаването на съперника...

- Разбира се. Но от мен самия и от представянето ми зависи дали ще ме повикат и за баража с унгарците. Срещу тях мотивацията ми ще е още по-голяма.

Ще успеем ли най-после отново да се класираме на голям форум?

- Шансове винаги има. Много се изписа по тази тема в последните месеци. Всички българи мечтаем да бъдем на Евро 2020. Убеден съм, че целият отбор ще дадем всичко от себе си, за да се представим по най-добрия начин и да защитим имената си и страната си. Важното е всички да сме здрави, защото виждате колко момчета имат проблеми с контузии. Дано всички бъдат на разположение на селекционера. Сигурен съм, че ще дадем всичко от себе си. Да, много ще е трудно, но сме длъжни да защитим родината си.

ЦСКА се похвали с най-много национали

ЦСКА се похвали с най-много национали

Проверката с Беларус ще се изиграе на 26 февруари

Днес стана ясно, че и Кирил Десподов е аут, предстои му операция.

- Много неприятно. Дано по-скоро се възстанови.

А ти как си здравословно?

- Имах лек проблем, но вече съм добре, готов съм. Получих удар в ребрата от противник, но от днес отново тренирам наравно с отбора.

Кирил Десподов: Искам да помогна на България, но болката е нетърпима

Кирил Десподов: Искам да помогна на България, но болката е нетърпима

"Нямам друг изход"