Националният селекционер Георги Дерменджиев говори пред медиите часове преди официалния му дебют начело на "трикольорите". Нашите се изправят срещу Парагвай в контрола, която едва ли ще се радва на голям зрителски интерес. Добрата новина е свързана с това, че Кирил Десподов и Пламен Илиев ще бъдат на линия за проверката.

Димитър Илиев: Моята цел е да се утвърдя в националния отбор

Митко Илиев: Моята цел е да се утвърдя в националния отбор

"Ще опитам да дам най-доброто от себе си"

"Имаше какво да ми кажат играчи и какво да им кажа аз. Кирил Десподов е добре. Пламен Илиев също ще бъде на линия. Знаете какъв отбор е Парагвай. Силен отбор и съм доволен, че ще играем срещу него. Всичко остава зад гърба ни и гледаме напред. Имаме право на шест смени в първия мач. Мисля, че Недялков е в много добра форма. Той ще липсва на националния отбор, но има момчета, които ще го заместят. Трябва да бъдем реалисти и да знаем за какво става въпрос. Не е добре, когато губиш, но не е и добре, когато те хокат постоянно. Разговаряме много на тази тема. Ситуацията не е лека".

Снимка 452660

Източник: EPA/БГНЕС

"Всеки национален отбор си има тежка загуба. Има и добри моменти. Футболистите преживяват тежката загуба, но най-лошото е, че има едно много сериозно психологическо натоварване заради класирането на националния отбор. Искам така да направя така това да отмине по-бързо".

"Има един момент, в който футболистите играят с притеснение. Искам да им вдъхна вярва и увереност, че имат възможности. Това не е потенциалът на отбор. Мисля, че той е с няколко степени по-нагоре. Искам да видя играчите по-спокойни и да играят освободено. За един отбор винаги е важна подкрепата. Те трябва да я чувстват, когато са на терена. Да се надяваме, че в бъдеще ще върнем публиката на стадиона. Честата смяна на треньори не се отразява добре на играчите. Всеки треньор иска да наложи собствен стил. Аз обичам да се играе комбинативен футбол, но ще се съобразя с възможностите на играчите. Който е в добра форма, той ще бъде в националния отбор".

Националите се снимаха за календар

Националите се снимаха за календар

Фотосесията се проведе на Националната футболна база в "Бояна"