Новият национален селекционер Георги Дерменджиев даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола". Специалистът бе утвърден на поста във вторник. Той заменя Красимир Балъков. 

"За всеки треньор е чест да води национален отбор. Горд съм, че съм национален селекционер на България. Трябва да се вземат смели решения. Напрежението е голямо в отбора. Трудно е да се подобри толкова бързо тона, но трябва да се работи по въпроса. 

Рецепта за излизане от криза не мога да дам. Мисля, че обаче всичко минава през психическото състояние на момчетата. "Гледам противниците и нашите играчи, това е нормално за един треньор. Няма време за експерименти и това е важна част от процеса. Всеки иска да мечтае, ние имаме реален шанс за европейско първенство и трябва да направим всичко възможно, за да влезем в мачовете мотивирани и да дадат най-доброто от себе си. 

Балъков и Дерменджиев ще се срещнат утре

Балъков и Дерменджиев ще се срещнат утре

"Имах план и този план се знаеше от президента на БФС"

Видял съм много във футбола. Не се притеснявам от предизвикателството, критики винаги ще има. Трябва да знаете, че на мен никой няма да ми влияе. Решенията ще са мои и аз ще нося отговорността. Може да проверите и по работата ми в миналите ми клубове. 

Важното в мача с Чехия ще е да намерим себе си и да се успокоим като отбор. Искам каквото и да се случи да дадем всичко от себе си на терена. Принципно аз се ръководя от възможностите на играчите, само така може да съм успешен. Грешка е да се налагат изисквания, които не може да бъдат изпълнение. Трябва да покажем оптималното, което е възможно засега. Трябва да гледам много реално на нещата. 

Трябва да си уважаваме футболистите, независимо от тяхната класа. Не сме били на голям форум отдавна. Помним добрите времена и поколения. Показателно е за нивото на футбола ни в момента по това колко футболисти играят в чужбина и в кои отбори. Надявам се тези, които идват отдолу ще могат отново да играят в най-големите по света.

Димитър Телкийски в щаба на Дерменджиев в националния отбор

Димитър Телкийски в щаба на Дерменджиев в националния отбор

Договорът на опитния специалист е за шест месеца плюс две години

За мен изненади няма, тъй като Лудогорец е първи, Левски показва добри неща, но има колебания. Локомотив показва интересни неща, докато останалите надолу са доста равностойни. 

Не искам да спомена нищо специално за престоя в Левски. Искам да пожелая на клуба успех, вървят в права линия и след време може да постигнат по-сериозни успехи. В треньорската кариера е нормално времето да е малко, така че не се сърдя на никого за бързото уволнение. 

Георги Дерменджиев: Няма време за експерименти, нормално е някои хора да не ме харесват

Дерменджиев: Няма време за експерименти, нормално е някои хора да не ме харесват

"Екипът ми е готов, не бива да подценяваме Хаити"

Осъзнавам, че времената за националния отбор са несигурни, но трябва да използваме максимално шанса си за голям пробив. Дано хванем възможността си. Не трябва обаче да даваме празни надежди, а да работим здраво", заяви Дерменджиев.