Селекционерът на националния отбор футбол Георги Дерменджиев анализира подробно състоянието на тима след приключването на Турнира на нациите. Специалистът коментира, че е свършил доста работа, но не е говорил много. 

"Анализът е направен и продължава да се прави. Наистина анализът е дълъг и обстоен. Не бих променил нищо в стартовия състав на България в мача с Унгария. Бих променил само времето, в което да се проведе мачът - през месец март. Не за първи път завършваме без победа. Нека критиката бъде градивна, да гледаме реално какво се случва. Нека бъдем търпеливи и градивни", заяви Дерменджиев пред БНТ.

"Младежите имаха възможност да се класират, което щеше да бъде много добре за българския футбол. Оставих играчи, които можеха да помогнат на младежкия национален отбор. Всичко това за напрежение, което се говори в пространството, не е вярно. Независимо че е имало различни искания, с Александър Димитров сме постигали консенсус. Много хора коментират и искат да изкарат някаква новина от тази тема".

"Никога не съм се оплаквал и няма да го направя, но се работи много трудно в момент, в който не се знае с кои играчи ще мога да разполагам. Посягал съм и към други момчета, които са били или контузени, или болни от COVID-19".

Лъчезар Котев: Ще се радвам да играя в чужбина, харесвам английския футбол

Лъчезар Котев: Ще се радвам да играя в чужбина, харесвам английския футбол

"Не знам как ще се развият нещата в ЦСКА след назначението на Бруно Акрапович"

"Винаги съм оптимист и трябва да се гледа положително. Естествено, че трябва играчите да се поощрят. Трябва да бъдем наясно с техните възможности. Когато те дават максималното от себе си, трябва да ги поощряваме. Трябва да се знае срещу какви отбори и с каква класа се играе. Няма как сам да оценявам работата си. Вложил съм много труд, без да говоря много. Това е един от моментите, които не са добри за българския футбол. Който да е селекционер, трябва да се пази неговият авторитет. Малко съм неудобен, защото съм независим и нямам влияние от никого. Неудобен съм на тези, които искат да критикуват с неградивна критика".

"Има хора, които ще решат дали ще продължа да бъда селекционер на България. Аз съм спокоен за себе си. Тези, които са били близо до мен в националния отбор, знаят какво съм работил".

"Много добре познавам Димитър Пенев. Моите големи уважение за това, което той направи за българския футбол. Мнението му за мен е важно. Всеки може да харесва някого и да не харесва някого. Няма как да подвеждат министъра по такъв начин. Виждате как се развива клубният футбол. Стараем се да подберем оптималните играчи за българския национален отбор. Като класа сме доста по-ниско от тези отбори, срещу които играхме в Лигата на нациите. От моя гледна точка има много работа за вършене. За мен има български момчета, които са талантливи и продължат с развитието си, ще бъдат качествени", заяви Дерменджиев.