Бившият национален селекционер - Красимир Балъков, използва трибуната на вестник "Тема Спорт", за да направи анализ на случващото се в държавния тим под ръководството на новия наставник - Младен Кръстаич.

Ето какво мисли Бала:

Над 20 000 гърла ще викат за северномакедонците по време на мача с България

Над 20 000 гърла ще викат за северномакедонците по време на мача с България

Капацитетът на съоръжението е за 32 000 фенове

"Най-после националният отбор спечели и то убедително. Сега му предстои ново изпитание - гостуване на Северна Македония. Най-важният извод от успеха над Гибралтар е, че нищо не трябва да се променя - това е пътят и връщане назад няма. Без значение от анализи, мнения, критики и последващи резултати. Никакво обръщане назад. Младите, младите, младите.... Това е водещото и трябва да продължим да залагаме на тях, за да придобиват самочувствие. С всеки мач ще стават все по-добри и по-добри. Дори и да падат, което е неизбежно, в тях има бъдеще. Стига вече сме връщали страниците.

Сега беше моментът да се направи това така прословуто подмладяване - двата мача от Лигата на нациите с Гибралтар и Северна Македония, както и предстоящите през ноември контроли с Кипър и Люксембург. Имаме достатъчно футболисти, които играят редовно в четирите водещи отбора у нас и ги виждаме на терена - Десподов, Недялков, Турицов, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Даниел Наумов. Навън вече имаме състезатели, които се подвизават в силни първенства - Петко Христов (Специя), Валентин Антов (Монца), Илия Груев (Вердер). Да, някои от тях не се изявяват редовно, но са там. Така е при младите - още им липсва постоянство. Евала на Младен Кръстаич за решението му, за повиквателните. В България това може би само чужденец е способен да го направо. Познавам го доста добре от престоя му в Германия. Трябва да се застане зад него и поетият курс да се продължи и наистина вратата за връщане назад да я затворим. Тази философия и политика, която прокарва трябва да се подкрепя, да се насърчава, защото тя дава надежди на българските млади футболисти. Няма друг път за националния ни отбор, а и моментът е много точен. Повече няма какво да се губи, няма накъде да се отстъпва.

Отлично впечатление направи Илия Груев. Той е бъдещето на България. Познавам го много добре, още от времето, когато никой не е предполагал, че ще стане футболисти. Неговото мислене е толкова професионално още на това ниво и е изненада как разсъждава. Само лош късмет може да го извади от големия футбол. Пътят пред него е правилен. Убеден съм, че няма да се главозамае след това отлично начало за него и България.

Зная много добре манталитета на българския футболист, но сега сякаш е различно вече. Да, ще има спадове, ще има амплитуди - надолу, после пак нагоре. Но с цел вече да втръснем - това е единственият правилен и верен път. Другите друми видяхме докъде ни доведоха.

Хората, които обичат футбола трябва да са зад гърба на Кръстаич при това съсздаване на новото лице на националния отбор. Разбира се и футболните деятели. Ако тръгнат да летят, да се главозамайват бързо ще ги върнем на земята. Имаме си методи - леко и тихомълком, без много шумотевица, така както се започва сега - без фанфари. За да ги върнем пак на земята, на този единствен за тях път.

Хубавото е, че има и други млади футболисти, които със сигурност са в списъка на Младен Кръстаич и скоро пак ще бъдем изненадани. Но сега му е нужно спокойствие, време и подкрепа и дано и срещу Северна Македония видим не само победа, но и нова добра игра".

За първи път от 2013-а година насам...

За първи път от 2013-а година насам...

България вкарва поне 5 гола