Националният селекционер - Красимир Балъков даде официалната си пресконференция преди утрешния двубой между Черна гора и "трикольорите" от квалификациите за Евро 2020. Специалистът смята, че двубоят с балканците е за престиж, като всички усилия на нашия щаб са насочени към месец март, когато евентуално ще участваме във финалните плейофи в Лига на нациите, които също дават квота за големия континентален форум догодина.

"Не е добре за никой треньор да има толкова много проблеми, но и колегата от националния отбор на Черна гора има проблеми. В националния отбор е така. На Георги Костадинов му прави чест, че е тук, независимо от контузията", започна Балъков.

"Съперникът има доста силни футболисти, но сме готови с варианти. Този мач е възлов и за нас, и за тях. Ще се опитаме да излезем победители в този мач. Освен Англия, всички други искат да побеждават. Отборите са изравнени, всички искат да печелят точки, минусът е, че нямаме много играчи в големи европейски клубове. Виждам позитивно развитие, целта е март да съсредоточим всичко, тези мачове са за чест и победа", коментира още той.

"Черна гора има двама нападатели, изключително опасни, имат и опитни футболисти в средата на терена, няма да ни бъде лесно, наясно сме със задачата, която ни очаква. Имаме си и силни страни, надявам се да покажем добро лице и синхрон, разчитаме на характера и колектива, както и заряда, който искаме ние като треньори от футболистите", добави още той.

Георги Костадинов: Черна гора не ни превъзхожда с каквото и да е било

Георги Костадинов: Черна гора не ни превъзхожда с каквото и да е било

"Настоящият ни точков актив не отговаря на нашето ниво"