Този уикенд в Бургас ще бъде даден старта на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. През миналата година състезанието на "Писта Бургас" беше отменено, като причината за това беше тежката епидемиологична обстановка в страната. За състезанието край езерото Вая са подадени 55 заявки.

Министър Кралев бе отличен за развитието на картинга в България

Министър Кралев бе отличен за развитието на картинга в България

"Благодарим за подкрепата"

За серия "Лада" - 14, серия "Спорт" - 15, серия "Туринг" - 15, серия "Макси" - 11. Сред участниците в най-атрактивната серия е и шесткратният национален шампион Константин Маршавелов. Пловдивчанинът е последният победител в серия "Макси" на бургаското трасе.

Този сезон пилотът на "КА-2 Рейсинг Тийм" ще бъде с пълна програма в пистовото ни първенство.

"Готови сме за старта на сезона, колата е подготвена според новите изисквания за серията. Трасето в Бургас е тясно и спънато, изпреварванията на това трасе са трудни. Очаквам интересно състезание", сподели пловдивчанинът преди старта в морския град.

Отборът на "КА-2 Рейсинг Тийм", който завоюва титлата при тимовете през миналата година ще бъде представен от шестима пилоти в бургаското състезание. В серия "Спорт" отборът ще бъде представен от Александър Димитров (Honda Civic), серия "Туринг" - петкратният шампион Иван Влъчков (Honda Civic), победителят на "Писта София" през 2020 - Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас "Макси" - Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия "Макси", след две спечелени титли в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще стартира в събота от 13:00 часа  с квалификациите за място, а състезанията в неделя започват от 10:00 чaса.

Трагичен инцидент помрачи рали "Благоевград"

Трагичен инцидент помрачи рали "Благоевград"

Почина Георги Георгиев, състезател на "АСК Грийн Фокс Моторспорт"