Най-добрият български мотоциклетист през последните години Мартин Чой си постави за цел още по-добро класиране на "24-те часа на Льо Ман" през 2021 година.

Той ще кара отново с италианците Кристиан и Федерико Наполи в отбора на Energie Endurance - Kawasaki в надпреварата за издръжливост, а отделно от това ще се бори за защита на титлите в клас Супербайк на националния и европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

"При мен състезателният процес не прекъсва. Веднага след последното състезание започнахме подготовка за сезон 2021 и всичко върви по план. Насочили сме се към националния шампионат, европейския шампионат и световния шампионат за издръжливост (EWC). Отборът е на много високо ниво и подготовката за 2021 година вече тече, тъй като има да се направят доста неща.

В сериите за издръжливост ще карам отново с отбора от тази година. Имаме вече няколко изпратени мейла от тях, държим връзка и изчисляваме кога ще започнат тестовете за "24 часа на Льо Ман". Целта е да се представим още по-добре в това грандиозно състезание. Ще бъда със същите съотборници и това е добре, защото си пасваме като габарити и темпо, а това е най-важно в световния шампионат за издръжливост. Искам да си пожелая още от сега един "Льо Ман", в който да нямам проблеми. Досега това не се е случвало. Състезанието е много тежко и колкото и да си бърз, за 24 часа много неща могат да се случат.

Имам 23-годишна кариера в моторните спортове. Израснал съм с Богдан Николов, а Ангел Траков го познавам много добре. Той е отдаден на моторните спортове и съм сигурен, че ще даде всичко от себе си, за да помогне. Надявам се да има нови неща и в близките години да бъде изградена истинска писта в България, колкото и да е сложно това. Могат да разчитат на мен за всичко, с което мога да съм полезен.

България има големи таланти и Никола (Николаев) е един от тях. Това е изключително голям успех за българския мотоспорт, тъй като в Испания конкуренцията е убийствена, а той спечели местния шампионат с пет първи места. Той наистина е голям талант и бих му помогнал с каквото мога. Много скоро той ще започне да печели и в големите шампионати.

Никола тренира с Moto4 още от миналата година. Мислехме да го качим в категорията още през този сезон, но той беше твърде лек. Тази година дръпна с килограмите и ще му бъде по-лесно. В тестовете се представя много добре и целта за догодина е да свиква с мотоциклета, за да натрупа опит. Сигурен съм, че скоро ще дава същите резултати като със супермото до 65сс. Дано един ден го видим и в MotoGP. С такъв талант като него, да бъде жив и здрав, резултатите ще дойдат рано или късно", сподели Мартин Чой.

Министър Кралев награди младата надежда на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев

Министър Кралев награди младата надежда на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев

Двамата коментираха и изминалия сезон в България