Раян Сенхаджи и Билал Бари са две от основните фигури в състава на Монтана. Двамата дойдоха на "Огоста" през лятото и бързо си спечелиха титулярни места. Дуото е сред най-постоянните играчи на тима от Северозападна България и не е изненада, че към тях вече има сериозен интерес.

Сенхаджи е защитник с алжирски корени, а Бари нападател от Мароко с френски паспорт. Последният е сред вариантите за нов таран на Левски.

ТОПСПОРТ се свърза с футболистите на Монтана, които отговориха на въпросите ни ден преди заминаването на отбора за лагер в Турция. Защо избраха да играят в България, какви са целите им и бихме ли могли да видим Билал с екипа на Левски вижте в интервюто на двамата.

Разкажете малко повече за себе си. Как започнахте да играете футбол?

- Р. С. Казвам се Раян Сенхаджи. На 23 години съм. Играя за Монтана. Започнах да тренирам футбол на 10 години в един малък клуб близо до къщата на родителите ми. След това преминах в Сошо, където прекарах 8 години. От алжирски произход съм.

- Б. Б. Аз съм Билал Бари. На 22 години. Започнах да играя футбол още като дете в квартала с приятели. След това бях привлечен в един от най-големите клубове във Франция - Ланс. Имах честта да тренирам там 10 години. С Ланс подписах и първия си професионален договор. През последните два сезона бях даван под наем и сега съм в Монтана.

Снимка 514348

Източник: LAP.bg

Защо избрахте за продължите кариерата си в България?

- Р. С. Избрах България, защото получих възможност да докажа себе си в елитна дивизия. Имах и други оферти, но фактът, че ще играя в първа дивизия се оказа решаващ. Това ми дава по-голяма възможност да се докажа и да бъда забелязан от по-големи клубове.

- Б. Б. Реших да продължа кариерата си тук, защото харесвам първенството. Получих възможност да се докажа на най-високо ниво. Това беше основното.

Левски си хареса Билал Бари от Монтана

Левски си хареса откритието на Монтана

Билал Бари е сред вариантите за заместник на Найджъл Робърта

Трудно ли ви беше да се приспособите към живота в Монтана?

- Р. С. Не. Приспособяването ми премина много бързо. Новите ми съотборниците ме приеха добре и ме накараха да се чувствам отлично в съблекалнята.

- Б. Б. И при мен протече много бързо. Съотборниците ми ме приеха добре и ми помогнаха да се интегрирам в отбора.

До коя дивизия във френския футбол се доближава нивото на efbet Лига?

- Р. С. Нивото тук е добро. Бих го сравнил с долната половина на Лига 1 и Лига 2.

- Б. Б. Моето мнение е същото. Нивото на футбола в България е добро. Харесва ми. Както казах, това бе и една от причините да дойда тук.

Снимка 514350

Източник: LAP.bg

Монтана не успя да спечели в нито един от последните си 7 мача в първенството. Защо?

- Р. С. Така е, но мисля, че трябва да се фокусираме повече върху последните ни две срещи. Взехме две важни точки срещу силни отбори. Не допуснахме гол и се представихме добре срещу директен конкурент за оцеляване и отбор, борещ се за призовите места.

- Б. Б. Бяхме в серия от лоши резултати в края на миналия полусезон. Вярвам в моите съотборници, че ще сложим край на това. Сега трябва да се подготвим добре за втория дял на първенството. Сигурен съм, че ще изглеждаме по друг начин.

Какво е мнението ви за новия треньор на Монтана Атанас Атанасов?

- Р. С. Той е добър треньор, който въведе нов начин на работа в отбора. Той е по-изискващ и строг и това се усети в последните два мача на отбора.

- Б. Б. Атанас Атанасов е отличен треньор. Помага ни да се подобряваме всеки ден. Показва, че вярва в нас, което е ни дава по-голяма увереност.

Снимка 514351

Източник: LAP.bg

Може да играете за Алжир и Мароко на национално ниво. Търсили ли са ви от местните федерации и имате ли информация дали ви следят?

- Р. С. Вярно е, че мога да играя за Алжир. До момента никой не се е свързал с мен. Да бъда част от "пустинните лисици" за мен ще е сбъдната мечта.

- Б. Б. До момента имам повече от 10 повиквателни за националния отбор на Мароко. В постоянен контакт съм с хората от федерацията. Мисля, че съвсем скоро ще ме повикат отново.

Играете на високо ниво в Монтана. Известно е, че Левски следи Бари. Може ли да го видим с екипа на "сините" през следващия полусезон или Раян с такъв на друг отбор? 

- Р. С. В момента съм концентриран единствено към настоящет. Искам да се подготвя добре за втория полусезон, защото е много важен за нас.

- Б. Б. В момента съм в Монтана. Всичко тук е чудесно. Знам, че доста клубове имат интерес към мен и отправят запитвания. Фокусиран съм само към настоящето. Ще видим какво ще стане в бъдеще.

Снимка 514346

Източник: LAP.bg

Левски, Лудогорец и ЦСКА са грандовете в българския футбол. Може ли все пак да ви видим в някой от тези три отбора?

- Р. С. Това са страхотни клубове. Ще е страхотно да бъда част от някой от тях. За да се случи това обаче трябва да работя здраво всеки ден.

- Б. Б. Работя, за да се подобрявам. Само времето ще покаже дали може да премина в някой от тези или друг клуб на по-високо ниво.

Кои са силните ви страни и какво още има да подобрявате?

- Р. С. Мисля, че съм атлетичен и агресивен играч в добрия смисъл на думата. Работя, за да подобрявам техниката си всеки ден.

- Б. Б. Моята сила е желанието ми всеки ден да подобрявам играта си. Тренирам здраво, за да ставам по-добър.

Срещу кой нападател/ защитник в България ви беше най-трудно?

- Р. С. Срещу Али Соу от ЦСКА. Той е мощен, бърз и много подвижен футболист.

- Б. Б. Всички защитници тук са добри. Уважавам всеки един от тях, затова не мога да кажа само едно име, което да е над останалите.

Снимка 514204

Източник: LAP.bg

Какви цели си поставяте?

- Р. С. Целта ми е да играя, колкото се може повече, да добия опит. Да се представям възможно най-добре и да помогна на своя отбор да остане в първа дивизия.

- Б. Б. Целта ми да е да подобрявам играта си колкото се може повече. Надявам се с головете си да помогна на своя клуб.

Монтана заминава за Турция с шест нови имена

Монтана заминава за Турция с шест нови имена

Две от тях са от ДЮШ