Никола Спасов беше изключително щастлив след победата на неговия Монтана срещу Ботев (Пловдив) с 3:1. Той сподели, че това е играта, която иска да вижда от своите възпитаници:

Монтана победи Ботев (Пловдив) с 3:1

Монтана обърна невзрачните "канарчета" с 3:1

Домакините играха много по-силно въпреки, че допуснаха ранен гол

Наистина днес изпитах удоволствие, че съм треньор по футбол. Момчетата играха перфектно, въпреки, че Ботев вкараха първи.

Това е отборът, който искам да виждам. Моята философия е, че трябва да вкараме повече от противника. През цялото време доминирахме. Раздадохме се максимално, пресирахме. Това е отборът, който искам да виждам.

Играхме футбол. Имаше страхотни атаки, постепенни атаки. Имаше и контраатаки. Вземаме победа срещу един титулован български отбор. Момчетата могат да се гордеят с играта си днес. Много съм доволен от всички.

Бари беше изключително полезен. Това му беше задачата. Чист късмет е, че е при нас. Ще се опитаме да го развием. Показва добри качества.

Не зная докъде можем да стигнем. Искам още двама футболисти. Ще дойдат наказания, не дай си боже контузии. Това са момчета, които играха миналата година във Втора лига.

И Ботев (Враца) са в добро състояние. Играят добре. Очаквам едно истинско дерби през следващата седмица,