Селекционерът на националния отбор на Хърватия по футбол Златко Далич смята, че Бразилия е фаворит в мача между двата тима на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар.

"Нека бъдем ясни, Бразилия е фаворит. Това е най-добрият отбор дотук в турнира", каза хърватинът на пресконференция, ден след като тимът му отстрани Япония след изпълнение на дузпи.

"Вижда се, че има страхотна атмосфера в тима им, отлични играчи и Неймар се върна, след като получи контузия на глезена", каза Далич на пресконференцията, цитиран от "Франс прес".

"При всички положения смятаме, че можем да се противопоставим на Бразилия. Трябва да бъдем много интелигентни при нашия подход. Не можем да отворим много играта, но и не трябва да се дърпаме много назад", предупреди треньорът.

"Ние не се страхуваме, вярваме в себе си и имаме увереност след последните мачове", добави хърватският селекционер.

"Искаме да се възползваме. Да играем срещу Бразилия на Световно първенство е най-доброто, въпреки че предпочитахме това да стане на финал, а не на четвъртфинал. При всички положения ще дадем максимума, няма да сложим оръжия преди мача", категоричен е Златко Далич.

Хърватката, която запали страстите в Катар: Нямам други дрехи, ако искат да ме арестуват

Хърватката, която запали страстите в Катар: Нямам други дрехи, ако искат да ме арестуват

"Бях шокирана, когато за първи път научих за местните правила"