Защитникът на полския национален отбор по футбол Мати Кеш има специална молба към съотборника си в Астън Вила и вратар на националния тим на Аржентина Емилиано Мартинес да му вземе фланелка на мегазвездата Лионел Меси. Аржентина и Полша ще се изправят един срещу друг на 30-и ноември в група С, а Мати Кеш и Мартинес от съотборници ще се превърнат в съперници.

Попитан дали са си говорили преди да заминат всеки за своя лагер преди Световното първенство, Кеш заяви пред журналистите. Не сме се обзалагали или нещо в този дух. Помолих го да ми вземе фланелката на Меси, ако е възможно. Очевидно, когато стъпим на терена, ставаме съперници, въпреки че сме съотборници във Вила. Това е още един тежък мач за националния отбор на Полша срещу много силен противник".

Кеш е роден в Англия и участието му в Катар е първи голям форум с екипа на Полша, след като получи миналата година паспорта си и ФИФА му разреши да играе за родината на майка си и дядо си.

"Всеки мечтае да играе на голям турнир и за мене това се случва на Световното първенство, което ме прави наистина вдъхновен, казва още 25-годишният бранител, до момента натрупал 7 мача за страната си.

"По принцип харесвам напрежението и да играя във Висшата лига само по себе си носи напрежение. Винаги съм искал да се покажа на колкото се може по-високо ниво и ето сега е моментът, за да го направя.

Поляците обаче трябва да почакат малко до мача срещу Лео Меси и компания, а преди това трябва да играят и с Мексико. Тази среща е във вторник, като ацтеките са силен отбор, според бранителя на Астън Вила.

"Мексико е много добър състав, но аз смятам, че ние сме по-добри. В нашия лагер ние сме фокусирани върху нашите си силни страни и основно върху това, което ще предложим на терена", допълни футболистът.

Левандовски мечтае за гол на Световно

Левандовски мечтае за гол на Световно

Ще направя всичко възможно, за да го постигна сега, споделя той