Капитанът на Франция Юго Лорис се изказа ласкаво за Англия, след като "петлите" отстраниха селекцията на Гарет Саутгейт с 2:1 в четвъртфинална среща от Световното първенство в Катар.

"Подходът беше решаващ. Имахме труден мач срещу много добър английски отбор, те заслужават много похвали, защото до края беше страхотна битка. Бяхме солидни във важните моменти от мача. Решихме нещата в наша полза в точните моменти. Това е страхотна награда за труда и подготовката за мача, трябва да поздравим треньора, щаба и всички играчи. Трябва да ни вдъхне още повече увереност за полуфиналите.

Трябва да се насладим на успеха, не е тривиално. Колкото повече напредваш в турнира, толкова повече трябва да вдигаш нивото. Какъвто и да е съперникът, трябва да играеш на нивото на Световно първенство. Това беше случаят днес. Имахме трудности на моменти, английските полузащитници покриваха много терен, отпред те са много трудни за опазване, имат номер 9, който е един от най-добрите в света. Страдахме, но бяхме силни в бурята. Мачът беше остър, когато беше необходимо. Специална вечер за мен, моето 143-то участие бе срещу Англия, страна, в която играя от десет години. Най-добрият начин да го отпразнуваме беше да спечелим този мач", заяви Юго Лорис.

Оливие Жиру: Показахме манталитет на победител

Оливие Жиру: Показахме манталитет на победител

Този 53-и гол е още по-ценен, споделя нападателят