Нидерландският селекционер Луис ван Гаал отново критикува отбора си, че не успява да задържа топката и не печели директни единоборства. "Лалетата" завършиха наравно 1:1 срещу Еквадор в мач от група "А" на Световното първенство по футбол в Катар.

"Не направихме добър мач", заяви Ван Гаал, цитиран от ДПА.

"Не се справяхме при задържането на топката, а това бе голям проблем за нас и в първия мач. Освен това, на втора топка всички единоборства бяха спечелени от Еквадор. По този начин не можеш да спечелиш", продължи селекционерът на Нидерландия.

Той заяви, че в тима се работи по слабите страни в играта на Нидерландия: "Работим върху тези проблеми и няма да се откажем. Дали ще успеем да ги поправим, не мога да гарантирам. Имаме обаче още опции в полузащитата и мога да ги използвам в следващия мач".

"Просто прекалено много от нашите играчи подаваха на съперници с грешния цвят на фланелките. Това е нещо, на което трябва да обърнем внимание в тренировките. Единственото хубаво е това, че мачът мина и спечелихме точка срещу добър съперник. Това е моето мнение", завърши опитният специалист.