Вратарят на Реал (Мадрид) и белгийския национален отбор Тибо Куртоа направи обобщение на представянето на "червения динамит" на Мондиал 2022.

Тимът отпадна от надпреварата още в груповата фаза, след като завърши на трето място в групата с Мароко, Хърватия и Канада.

"Сега ще подкрепям Испания, но пожелавам успех на другите съотборници в Реал. На това Световно първенство и на предишното Евро не бяхме на себе си. Малко ме е срам. Да видим какво ще стане. Някои ще останат, други ще си тръгнат. Във футбола нещата се променят бързо. Още през март ни чака селекцията за Евро 2024.

Трудно е да ни наречем златното поколение, защото не сме спечелили нищо. Ние не сме златното поколение. Ние сме поколение с голям талант и страхотни играчи от цяла Европа. В Русия през 2018 г. показахме Белгия, която играе добър футбол", каза вратарят.

Куртоа разкри още, че възнамерява да се състезава на Световното първенство през 2026 г.

"Да, това е моята цел. Все още имаме добро поколение, нови играчи ще се присъединят към нас. Надявам се да завърша изявите си за националния отбор на добра нотка, а не сега", каза Куртоа.

Кои са претендентите за приза за най-добър играч на Мондиал 2022?

Кои са претендентите за приза за най-добър играч на Мондиал 2022?

Лионел Меси е лидер сред претендентите за приза