Александър Митрович остава под въпрос за участие на Световното първенство в Катар, въпреки че е включен в състава от 26 играчи на Сърбия, заяви мениджърът на Фулъм Марко Силва.

Нападателят има 9 гола в 12 мача от Висшата лига за Фулъм този сезон, но пропусна загубата с 1:2 от Манчестър Сити миналата седмица поради контузия.

Този проблем се очаква да извади Митрович от състава за неделния домакински двубой срещу Манчестър Юнайтед, последно изпадение на Фулъм преди паузата за Световното първенство.

Митрович беше включен в състава на Драган Стойкович в петък, но Силва разкри, че 28-годишният футболист все още се нуждае от допълнителни медицински прегледи преди да получи разрешение да участва в Катар.

"Това, което мога да кажа е, че решението ще бъде взето вероятно в първите дни на следващата седмица след разговори между медицинския щаб на Сърбия и на нашия отбор. Това ще помогне да решим кое е най-доброто за него, както и за нас като клуб, защото той е наистина важен за клуба", каза Силва.

"Не съм точният човек, който да каже сега дали той ще бъде готов или не. Това, което знам в момента е, че Митрович не беше готов за последния мач и няма да бъде готов за следващия, за наше съжаление", добави мениджърът на английския тим.

Митрович е вкарал 50 гола в 76 мача за Фулъм, включително 8 в пет двубоя в квалификационната кампания на страната му за Световното първенство.

Попитан какво ще се случи, ако Фулъм препоръча на Сърбия Митрович да не играе, Силва каза: "Не знаем какво ще се случи".

"Той иска да бъде на Световното първенство. Той искаше да бъде на разположение за неделя срещу Манчестър Юнайтед и искаше да играе срещу Сити. Но трябва да изчакаме за решението на медицинския щаб. След това заедно ще обсъдим нещата", заяви Силва.

Сърбия ще участва на третото си Световно първенство като независима нация и е в група "G" заедно с Бразилия, Камерун и Швейцария.

Душан Тадич ще бъде капитан на отбора в Катар, а играчи като Душан Влахович, Лука Йович и Сергей Милинкович-Савич също са включени в състава на Стойкович.

Сърбия - класа, талант, характер! "Орлите" са готови за нещо историческо в Катар

Сърбия - класа, талант, характер! "Орлите" са готови за нещо историческо в Катар

Западните ни съседи разполагат с изключително талантливо поколение