Селекционерът на националния отбор на Япония по футбол Хаджиме Мориясу изрази голямото си уважение към Германия преди мача между двата тима на Световното първенство в Катар в сряда, но заяви, че неговият отбор излиза за победа в този мач.

"Много сме благодарни на Германия. Страната е истински пример за нас. Това никога не се е променяло. От друга страна Япония все още се развива. Бихме искали да се класираме за първия кръг на елиминациите или дори по-далеч. Това би означало да сътворим история", каза Мориясу на пресконференцията преди двубоя от група Е.

"Ще видите стартовите 11 утре. Искаме да победим и за тази цел ще избера съответните титуляри, с които вярвам, че имаме шанс", добави той.

Япония - "самураите" са готови за тежка битка в Катар

Япония - "самураите" са готови за тежка битка в Катар

Азиатците се славят като най-дисциплинирания състав в света

Германецът Детмар Крамер е сочен баща на съвременния японски футбол заради работата си в страната през 60-те години и играчи като Лукас Подолски и Пиер Литбарски, които по-късно играха в Япония, пише агенция "Ройтерс".

"Очакваме срещата със смесени чувства, но независимо от опонента, ще опитаме да се представим по възможно най-добрия начин", каза още Мориясу.

Седем футболисти от националния тим на Япония играят в Германия, а Мая Йошида от Шалке 04 коментира, че състезателите от Бундеслигата са дали повече информация на останалите.

"Най-важното нещо е да се защитаваме добре. Може да нямаме много възможности за атака, но може да имаме повече възможности на контраатака. Вярваме, че ще имаме такива шансове", уверен е Йошида.

"Ние представяме Япония, но и Азия, така че се надяваме много азиатски фенове да дойдат на стадиона и да ни подкрепят, защото отборът на Германия е много добър", допълни японският национал.