Селекционерът на японския национален отбор по футбол Хаджиме Мориясу заяви, че играчите му трябва да използват разочарованието, за да вървят напред. Япония отпадна от Мондиал 2022 на осминафиналите сред поражение от Хърватия с общото 2:4 след изпълнението на дузпи, а Азия все още чака втори тим след Република Корея през 2002-а да продължи по-напред от топ 16 на Световно първенство.

"Футболистите показаха една нова ера за японския футбол", каза Мориясу, цитиран от агенция "Ройтерс".

Хърватия победи Япония в мач на осминафинал

Приказката на Япония приключи! Хърватия надделя над "самураите" след дузпи

Вижте подробности

"Те трябва да използват чувството на разочарование и да опитат да продължат по-напред следващия път. Не можем да виним никого за изпълнението на дузпите. Проблемът беше, че не успяхме да затворим мача за 120 минути. Не мисля, че футболистите са се поддали на напрежението, а че играха с много кураж", продължи старши треньорът на Япония.

"Не можем да сме супергерой от един път. Трябва да напредваме стъпка по стъпка. Япония достига ниво, при което можем да играем на световната сцена. Разбира се, че искахме да победим и резултатът не е добър резултат, но това не изтрива усилията на играчите", каза още Хаджиме Мориясу.