Селекционерът на японския национален отбор Хаджиме Мориясу сподели мнението си за предстоящия мач с Испания. Азиатците ще се срещнат с "Ла Фурия Роха" в 3-ия кръг от груповата фаза на Мондиал 2022 утре.

"Испания е много добър отбор тактически, но също така е много силен технически. Луис Енрике на пейката, отлични технически качества, динамика. Всичко това ги прави страхотен отбор и труден противник.

На Световното първенство всеки мач е важен, но този е още по-важен, защото играем за място в плейофите. Трябва да дадем всичко от себе си, аз и моят треньорски щаб. Надяваме се, че ще се справим с тази задача. И очакваме положителен резултат.

Разбира се, не искаме да бъдем критикувани. Но независимо дали става въпрос за похвала или критика, японските фенове стават все по-наясно с футбола. Те имат собствено мнение, което е добре, защото показва, че футболът достига до все по-голяма част от японската публика. Освен това всеки има собствено мнение и то различно.

Казах на моите играчи, че ние представляваме нашата страна и трябва да го правим с гордост, борейки се с цялата си сила и умения срещу нашите съперници утре. Това е, което искаме.

Бих искал моите играчи да играят свободно и тогава ще бъдат по-добре приети от японските фенове. Надявам се моите играчи да играят утре по начин, който ще вдъхнови японския народ", каза Хаджиме Мориясу.

Преди последния кръг Испания води в класирането в група Е с 4 точки. Япония и Коста Рика имат по 3 точки. Последна е Германия с 1 точка.

Лучо: Напрежението върху треньорите е толкова голямо, че всички играят дефанзивно

Лучо: Напрежението върху треньорите е толкова голямо, че всички играят дефанзивно

Изгубихме пътя си, коментира той