Селекционерът на националния отбор по футбол на Швейцария Мурат Якин се оплаква от липсата на смелост в атака на неговите играчи при загубата с 0:1 от Бразилия, но каза, че не може да бъде разочарован заради борбеното представяне, което му вдъхва увереност преди решаващия мач срещу Сърбия на Мондиал 2022 в Катар.

Швейцария има три точки и е в добра позиция да се присъедини към Бразилия във фазата на елиминациите. Победа срещу Сърбия би им гарантирала място в следващата фаза, докато равенството също би било достатъчно, освен ако Камерун не постигне изненадваща победа над Бразилия, което тогава би означавало, че головата разлика ще има значение.

"Планът ни за мача изглеждаше работещ и ние контролирахме играта. Това е разочароващ резултат, тъй като оставихме всичко да се изплъзне между пръстите ни", каза Якин на пресконференция, цитиран от "Ройтерс".

"Липсваше ни смелост в атака до известна степен. Поздравления за Бразилия, но с малко повече късмет можехме да направим нещо повече. Не мога да обвинявам играчите, те свършиха добра работа днес и имаха превес над силния отбор на Бразилия в големите периоди", добави селекционерът и добави, че Швейцария е в добра позиция преди сблъсъка със Сърбия, който ще трябва да спечели, за да продължи напред.

"Набираме повече опит в този тип турнири и сме конкурентни на по-големите отбори. Беше добро представяне в много отношения и смятам, че това е правилният път за мача срещу Сърбия, който ще бъде напълно различен. Мисля, че можем да бъдем доминиращият отбор и го доказахме в миналото", каза Якин и добави, че те няма да рискуват да играят за равенство.

"Не можеш да изпратиш един отбор на терена, като кажеш, че равенството е достатъчно. Трябва да се опитаме да спечелим този мач и имаме уменията и качеството да го направим", заяви той.

Якин добави, че Джердан Шакири не е играл срещу Бразилия като предпазна мярка, след като е почувствал леко мускулно разтежение, но очаква той да се върне в състава за двубоя срещу Сърбия.

Бразилия - Швейцария 1:0 в мач от група "G" на Световното първенство

Каземиро посече Швейцария в края и прати Бразилия на 1/8-финал на Мондиал 2022

Вижте подробности