Селекционерът на Сенегал Алиу Сисе остана разочарован от загубата с 0:2 от Нидерландия в първия мач и за двата отбора на Световното първенство по футбол. Треньорът смята, че футболистите му не са заслужавали поражението и предстоящият двубой с домакините от Катар ще бъде решаващ.

"Беше мач на много високо ниво, много сложен, но доста балансиран, според мен резултатът не отразява показаното на терена. Много съм горд с моите момчета. От нас зависи да се подготвим добре за втория мач, който вече ще бъде решаващ. Когато загубиш първия мач, вторият става финал. Мачът срещу Катар ще бъде повратна точка за Сенегал.

Виновникът за поражението? Аз може би и със сигурност съм виновникът като треньор. Имахме две или три възможности. Но футболът е само ефективност. Като цяло създадохме добри ситуации, ще продължим да работим за подобряването им.

Резултатност на атаката е проект за това Световно първенство. Спечелването на този мач щеше да ни изстреля в правилната посока, това не е така, вторият мач срещу Катар ще бъде много труден, но трябва да го спечелим. Загубата днес ще ни мотивира допълнително. Не съм прегледал повторение на първото попадение на Нидерландия и не мога да обвинявам Менди. Ще гледам и тогава ще вадим изводи", заяви Алиу Сисе.

Нидерландия победи Сенегал с 2:0

Нидерландия срази Сенегал в края и започна с успех Мондиал 2022

"Лалетата" стартираха с успех