Селекционерът на националния отбор по футбол на Сенегал Алиу Сисе може да пропусне осминафиналния двубой на тима срещу Англия от Световното първенство в неделя заради болест, пише английският вестник Daily Mail.

Сисе не се появи за задължителната пресконференция днес преди двубоя от шампионата в Катар, а като причина бе изтъкнато заболяване. Според информациите, специалистът е пропуснал и тренировката на сенегалския тим в петък.

"Той е болен от няколко дни", заяви помощник-треньорът Режис Богарт, който се яви на срещата с медиите заедно с третия вратар на отбора Алфред Гомис.

"Мога да потвърдя, че е болен и има лека температура затова сме внимателни с неговата ситуация. Вчера ни остави да водим тренировката, но имахме неговите инструкции към играчите. Надяваме се да може да дойде и да бъде на пейката с футболистите. Сигурни сме, че ще бъде с отбора", коментира специалистът.

Англия е фаворит в предстоящия двубой, но Богарт вярва, че досегашните изненади на Мондиал 2022 могат да са вдъхновение за Сенегал.

"Това е силно послание. Видяхме, че Камерун може да победи Бразилия, а Тунис може да победи Франция, така че знаем, че Сенегал може да победи Англия. Това е нашата цел", заяви Режис Богарт, цитиран от агенция АП.

Националният отбор на Сенегал отнесе глоба от 10 000 швейцарски франка

Националният отбор на Сенегал отнесе глоба от 10 000 швейцарски франка

Вижте защо