Селекционерът на Саудитска Арабия Ерве Ренар, каза на пресконференция след победата над Аржентина с 2:1 на Световното първенство в Катар, че се чувства "щастлив след подвига". Този успех според него: "ще влезе в историята".

"Чувствам се щастлив. Поздравления за тези фантастични играчи, винаги ги поздравявам и го правя от три години. Днес, за да обобщим, звездите се подредиха за нас. Не трябва да забравяме, че Аржентина все още е фантастичен отбор, те бяха непобедени в продължение на 36 мача. Те са действащите шампиони на Копа Америка, със страхотни играчи... Но това е футболът, така стоят нещата. Понякога има лудост", заяви Ерве Ренар.

"Имахме страхотно представяне в продължение на двадесет минути и това е всичко. Когато дойдеш на Световното първенство, трябва да вярваш в себе си. Всичко може да се случи във футбола. Понякога съперникът е изпреварен от нашата мотивация. Лионел Меси, срещу Саудитска Арабия, той ще си каже, че трябва да започне мача добре, разбира се... Но мотивацията му няма да е същата, както ако играеше срещу Бразилия. Да, това е запомняща се победа, ще остане в история и това е важното. Но трябва да гледаме в бъдещето, защото ни предстоят два много трудни мача", каза още Ренар.

"Мисля, че ако бяхме допуснали втори гол, това щеше да е краят на мача за нас. Но на почивката изобщо не бях доволен. Не можем да дойдем на Световното първенство така. Сега сме доволни, но ни остават още два мача", завърши френският специалист.

Разочарованият Скалони: Засадите бяха с милиметри, имаме още два мача и ще се борим

Разочарованият Скалони: Засадите бяха с милиметри, имаме още два мача и ще се борим

"Загубихме, но ще се възстановим"