Селекционерът на полския национален отбор Чеслав Михневич направи интересно сравнение, докато обясняваше как смята да спре Лионел Меси в утрешния сблъсък между Полша и Аржентина от последния кръг на груповата фаза Световното първенство по футбол.

Равенство ще класира поляците за осминафиналите, но евентуален положителен резултат минава през опазването на голямата звезда на "гаучосите" Лионел Меси.

Според Михневич Меси прилича на великия скиор Алберто Томба, тъй като слаломира между съперниковите играчи като между колчета.

"Меси прави същото, което прави Алберто Томба на пистите", каза Михневич за италианския скиор от 80-те и 90-те години, който спечели златни олимпийски медали на слалом и гигантски слалом.

Има ли конфликт в националния отбор на Белгия? Куртоа каза истината

Има ли конфликт в националния отбор на Белгия? Куртоа каза истината

Вижте какво заяви белгийският страж

"Той може да премине през всички, както Алберто Томба слаломираше на пистите. Така че трябва да поставим играчи около Меси. Ако успее да премине през всички, ние няма да можем да го спрем", констатира Михневич.

За мнозина мачът е директен двубой между Меси и звездата на поляците Роберт Левандовски, но Михневич не смята така.

"Този мач не е Меси срещу Левандовски. Това не е тенис, не е един на един. Роберт се нуждае от своите съотборници, както и Лео. Разчитат на съотборниците си. Те не могат да направят всичко сами, въпреки че тяхната индивидуална класа може да решава мачове", каза Михневич.

Меси отбеляза и в двата си мача на турнира в Катар, включително първия гол за победата с 2:0 над Мексико, която върна надеждите на Аржентина за класиране в следващата фаза на Световното първенство.

"Как се спира Меси? Това е страхотен въпрос. Целият свят мисли по този въпрос от години. Не мисля, че някога ще намерим окончателния отговор", каза Михневич.