Селекционерът на Полша Чеслав Михниевич похвали своите футболисти след успеха  на неговия тим с 2:0 над Саудитска Арабия.

"Смятам, че имаше много екшън в този нач, но ние искахме да играем нашата игра. Специално след влизането на Куба Камински, Гжегож Криховяк трябваше да го подсигурява за първа топка от по-задни позиции. Това беше нещо, което бяхме тренирали.

Искахме да играем по този начин и започнахме да излизаме в предни позиции по-често. Много сме щастливи от това, че донесохме такава радост на феновете, както тези тук, така и тези в страната.

Четири точки, които имаме, не решават нищо, но сме щастливи и от двата гола. Естествено, противниците ни също имаха своите шансове, но това го има във всеки мач.

Не бива да забравяме, че Войчех Шчесни също свърши страхотна работа, като спаси дузпа, която от моята позиция изглеждаше доста лека. Първият гол и спасената дузпа бяха ключови. Щастлив съм от победата и смятам, че я заслужавахме," заяви Михниевич

С тези три точки Полша е водач в своята група "C" с общо четири, след като завършиха наравно с Мексико в първия двубой. По-късно днес Аржентина се изправя срещу Мексико, а "дружина полска" среща "абиселесте" в последния двубой от групата на 30-и ноември.

Полша победи Саудитска Арабия с 2:0

Полша успя да надвие Саудитска Арабия, Левандовски с първи гол на Световно първенство

Вижте подробности