В навечерието на историческия полуфинал утре вечер с Франция на Световното първенство в Катар, селекциореът на Мароко Уалид Реграги заяви, че отборът му е решен да стигне до световната титла и че вярва в качеството и потенциала на неговите играчи.

Мароко е сензация на това Световно първенство, заедно с Хърватия те са двете селекции, които нямат загуба до момента, а след като спечелиха групата, в която бяха с "шахматистите", Белгия и Канада, след това елиминираха Испания и Португалия за исторически полуфинал, първи за африкански отбор.

Чудото Мароко!

Чудото Мароко!

Мароко изуми целия свят на Мондиал 2022

"Играем срещу настоящите световни шампиони, те имат брилянтни играчи, плюс най-добрия треньор в света. Но вярваме, че можем да ги преодолеем. И защо да не вярваме, че можем да спечелим Световната купа? Може да кажете, че съм луд, но искам да спечелим Световното първенство. Сигурен съм, че нашите фенове също ще ни помогнат. Обичам страната си и моите играчи не са уморени, въпреки че хората казват, че това е нашият максимум", каза Рагреджи.

Въпреки че Франция разполага с отлични атакуващи оръжия, фокусът е върху Килиан Мбапе, който ще бъде пазен от клубния си съотборник Ашраф Хакими.

"Ако някой познава Мбапе по-добре от мен, това е Хакими. Няма специална тактика, защото Франция не е само Мбапе или само Гризман, само Дембеле... Това ще бъде изключителен двубой между Мбапе и Хакими", каза още Реграги.