Селекционерът на националния отбор на Мароко по футбол Валид Реграги призна, че Белгия е фаворит в мача между двата отбора.

"Фаворит е Белгия, нека наречем котката котка", каза той на пресконференцията си преди мача, цитиран от агенция "Франс прес".

"Има много коментари и критики към Белгия, но аз съм убеден, че отборът им ще е по-добър във втория мач. Дали искаме или не, Белгия е фаворит- Имат фантастичен треньор, играчи от световно ниво, като Де Бройне, Азар и Вицел, а на пейката стоят Батшуай и Лукаку.

Ако трябва да бъдем малко националисти, мисля, че ние имаме най-добрия вратар на света (б. а. Ясин Буну), но като психика това е Тибо Куртоа. Те имат опит, играят заедно от четири-пет години, в същата система, с топ футболисти. Бяха полуфиналистите на последното Световно първенство и винаги са на големите турнири", аргументира се Реграги.;

"Това, което е сигурно, е, че ще има празник в Белгия след мача, но ще видим за коя общност (смее се). Ще има празник на стадиона и извън него, нека да има братство", призова той.

"За някои от нашите играчи, които имат двойно гражданство, това е страната, където са родени и израснали (б. а. - Анас Зарури, Билал Ел Канус, Селим Амала и Илиас Шер), някои от тях можеха да изберат да играят за другата страна.

"Сега имаме една точка, това ще ни освободи и ще ни позволи да бъдем по-силни психически", каза още Валид Реграги.

Лукаку с шансове за игрови минути срещу Мароко

Лукаку с шансове за игрови минути срещу Мароко

За това намекна селекционерът на Белгия