Датските футболисти не се плашат от Килиан Мбапе, заяви националният селекционер Каспер Хюлманд, цитиран от агенция Ройтерс.

Мбапе вкара за победата с 4:1 срещу Австралия в мач от група "D" във вторник и двамата с Оливие Жиру изглеждаха в превъзходна форма.

Датчаните пък направиха нулево равенство срещу Тунис и Хюлманд смята, че ще бъде трудно да запише още една "суха мрежа" в събота.

"Не е хубаво да играеш със страх. Имаме план да спрем Мбапе, но това понякога не помага. През септември също бяхме подготвени тактически, но той пак имаше две или три положения. Такива футболисти не можеш да ги спреш напълно. Анализирали сме играта му и се надяваме да сведем до минимум влиянието му към мача. Не искаме той да покаже пълния си потенциал", каза Хюлманд.

Датският селекционер се надява Симон Кяер да е добре запознат с движението по терена на Жиру, с когото е съотборник в Милан.

"Дано това ни даде предимство, въпреки че Жиру е много добър в ролята си. Честно казано, приятно е да виждаш как толкова много нападатели показват отлична игра в късен етап в кариерите си. Той е опасен в наказателното поле и може да спечели само с позициониране", продължи Хюлманд.

Юго Лорис предупреди: Трябва да изкачим планина срещу Дания

Юго Лорис предупреди: Трябва да изкачим планина срещу Дания

Двубоят е утре от 18:00 часа